MILICA JE UČITELJICA, ALI I VRHUNSKA SLIKARKA: Četkicom stvara MAGIJU, svoj talenat prenosi i na ĐAKE (FOTO)
Milica Milovančević, Foto: RINA

DIVNO

MILICA JE UČITELJICA, ALI I VRHUNSKA SLIKARKA: Četkicom stvara MAGIJU, svoj talenat prenosi i na ĐAKE (FOTO)

- Deca zaista lepo reaguju, radili smo zajedno i iz tog zajedničkog rada nastalo je dosta fotografija“, poručila je Milica

Objavljeno:

Iako po profesiji učiteljica i profesor razredne nastave Milica Milovančević iz Topole već godinama unazad bavi se slikarstvom iz čiste ljubavi i zanosa. Ispod njene četkice do sada je nastalo na desetine dela, a skoro sva imaju motive Srbije i njenih prelepih pejzaža koji u viđeni očima ove kreativne devojke postaju još nestvarniji.

- Naša zemlja je zaista nestvarna, stoga je njena lepota moja večita inspiracija. Tu su slike iz raznih krajeva Srbije, naravno Oplenac dominira jer sam u njegovoj blizini rođena i odrasla, planine, reke, vodopadi, uglavnom pejzaži. Ovo je neorealizam i i publika lepo reaguje na ovaj pravac ali ja slikam i ostale pravce“, rekla je Milica za RINU.

Milica Milovančević
Milica Milovančevićfoto: RINA

Tokom godina naslikala je mnogo radova, dovoljnih i za izložbu koju je nazvala "Pejzažna škrinja Srbije", koju su ranije mogli videti stanovnici Smederevska palanke i Topole. Kako je glavno zanimanje ove talentovane devojke rad sa decom, pokušala je kroz niz radionica i najmlađima da prenese sve čari slikarstva. Zbog velikog oduševljenja dece ali i talenta, zajedničkim radom nastalo je mnoštvo prelepih slika za koje se takodje nadaju takođe ugledati svetlost dana.

- Deca zaista lepo reaguju, radili smo zajedno i iz tog zajedničkog rada nastalo je dosta fotografija“, poručila je Milica.

Bonus video:

02:26

LJUDI NE VERUJU ŠTA NAPRAVIM OD OBIČNE DASKE Saša iz Zaječara stvara umetnost od drveta, njegova ogledala su JEDINSTVENA U SVETU

(Espreso/RINA/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.